Byggtimmer 120x140 mm NTR A

 
 

204,00 kr / LPM

Tryckimpregnerat byggtimmer med två plana och två runda sidor. Används vanligtvis till stödmurar, blomrabatter och andra konstruktioner utomhus.

I lager

Denna artikel levereras endast till lokala orter. Du kan ändå lägga en offertförfrågan i kassan om du befinner dig på annan ort. Kontakta oss för mer information.

Produktbeskrivning

Byggtimmer i tryckimpregnerat trä för byggnationer utomhus. Timret har två plana sidor och två runda sidor och är lätthanterligt att bygga med. Används bland annat för bygga mindre stödmurar, blomrabatter, trappor med mera.

Träskyddsklass NTR/A

Detta virke har träskyddsklass A och det avser trä i permanent kontakt med mark och vatten, i bryggdäck och sötvattensanläggningar samt trä ovan mark i fasta säkerhetsanordningar och i konstruktioner som är svåra att byta ut. T ex stomme/regelverk till altan, utvändiga trappor och stolpar. Dessutom lämnar Svenska Träskyddsföreningen och dess medlemmar 20 års rötskyddsgaranti på A- och AB-klassat virke.

Tryckimpregnering

Tryckimpregnerat trä har behandlats med bekämpningsmedel för att motverka röta som uppkommer när virke används i fuktiga miljöer, det behandlade virket får därför en grön nyans. Men kan även få en brun nyans genom att lägga till brunt pigment i impregneringsmedlet. Under tiden grånar dock färgerna, men rötskyddet består även om du inte behandlar virket. Allt vårt tryckta virke är NTR-klassat ifrån certifierat företag som följer de krav som Nordiska Träskyddsrådet (NTR) utarbetat.

Mer information

Paketvikt13.95 kg
Material

Furu

Dimension mm

120 x 140

Bredd

140 mm

Tjocklek

125 mm

Träskyddsklass

NTR/A

Yta

Hyvlad

Behandling

Tryckimpregnerad

Färg

Grön

Inne / Ute

Utomhus

Garanti

20 års rötskyddsgaranti

Artikelnr: 306530 Kategori: Varumärke: