Falu Rödfärg, Svart

Falu Rödfärg, svart 10L
Falu Rödfärg, svart
Falu Rödfärg, svart
Falu Rödfärg, svart
Falu Rödfärg, svart
 

659,00 kr

Sedan en tid mycket uppskattad färg bland arkitekter och designers och allt vanligare i modern träarkitektur. Äkta Falu Rödfärg som innehåller pigment från Falu Gruvas mineralisering.

Rensa val

Denna artikel levereras endast till lokala orter. Du kan ändå lägga en offertförfrågan i kassan om du befinner dig på annan ort. Kontakta oss för mer information.

Produktbeskrivning

Falu Rödfärg är en utomhusfärg för målning av obehandlat och ohyvlat virke av fura eller gran och för ommålning av ytor tidigare målade med Falu Rödfärg.

Nytt, obehandlat virke, grundmålas först med ett lager Falu Rödfärg utspädd med 15-20% vatten. Sedan målas ett lager till med oförtunnad färg. Falu Rödfärg ska målas i tunna lager, färgen ska arbetas in i träet. För tjockt lager kan orsaka att färgen flagnar.

Mer om färgen

Falu Rödfärg är en slamfärg, som är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper. Den bildar inte något tätt skikt, därför kan träet fortfarande andas. Färgen släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Detta, speciellt i kombination med färgpigmentets kemiska innehåll (låga halter av koppar och zink) minimerar risken för röta. Falu Rödfärg har dessutom en dokumenterad låg miljöpåverkan vilket kan vara tryggt att veta när du ska måla din fasad.

Så målar du huset med Falu Rödfärg

Steg 1 - Planera

Steg 1 – Planera

Steg 2 - Förarbete

Steg 2 – Förarbete

Steg 3 - Målning

Steg 3 – Målning

Mer information

Paketvikt12.8 kg
Typ

Slamfärg

Kulör

Svart (närmaste NCS: S 8500-N)

Glans

Matt

Bindemedel

Mjölklister, linolja

Torktid

1 tim

Övermålningsbar

1 dygn

Spädning

Vatten (grundmålning)

Strykningar

2 ggr

Hanteringstemp.

+5ºC

Verktyg

Pensel

Förvaring

Frostfritt

Åtgång

ca. 1 liter / 3 m²

Inne / Ute

Utomhus

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Varumärke: