Karmskruv

Karmskruv 7x70 mm
Karmskruv, skiss
 

från 4,95 kr / st

Skruv för justerbar montering av fönster och dörrkarmar i trä och stålläkt eller med plugg i tegel eller betongvägg. Finns i olika storlekar.

Rensa val

Produktbeskrivning

Karmskruv som är utmärkt för montering av fönster och dörrkarmar. Karmskruven kan monteras utan fasta klossar. Resultatet blir ett helt justerbart och demonterbart montage utan skador på karm eller underlag.

Montering av fönster- och dörrkarmar med karmskruv underlättar isoleringsarbetet eftersom man får en obruten fog med fogskum eller mineralull. Skruven är avsedd för montering i trä- eller stålläkter. Kan även användas med nylonplugg i tegel-, betong- eller lättbetongvägg.

Monteringsanvisning

Karmar med mer än 130 mm djup bör ha dubbel infästning. Antalet infästningspunkter per fönster beror på karmens höjd och bredd. Om bredden överstiger 1500 mm bör infästningen ske med 500 mm c/c avstånd på sidor och överstycke. Understycket skall vila på två klossar.

  • Först ställer du in karmen och fixerar den med kilar i överkanten. Sedan kontrollerar du att den är fixerad i våg och lod. Därefter borrar du genom karmen in i väggen.
  • Karmskruven sätts på monteringsnyckel. Om nylonplugg ska användas sätts den på skruvens spets. Minsta monteringsdjup för väggkonstruktioner är 45 mm.
  • När all skruv har monterats återstår eventuell justering av dörr- eller fönsterkarm med hjälp av universalnyckel.
  • Hålen täcks med färgade täcklock.

Mer information

Paketvikt0.04 kg
Storlek

7 x 70 mm, 7 x 90 mm

Förpackning

Styckvis

Material

Stål, Zinklegering

Längd

70 mm, 90 mm

Tjocklek

7.0 mm

Behandling

Elförzinkad (EFZ/FZB)

Inne / Ute

Inomhus

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Varumärke: